السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
يا مراحب بالرجالة يا ميت أهلا و سهلا
ازيكم يا دكترا واحشتونى والله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] و وحشتنى الحاجة أم فاروق و فرقتها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المهم ندخل ف الموضوع على طول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أنا النهاردة هأعيش معاكم فى دور الشيف محمد و جايبلكم أحلى طريقة لعمل رقائق و أصابع البطاطس المحمرة
اشمعنى البطاطس ؟؟ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] سامعك يا محمود يا سعد و انتى يا منى الله وانتى كمان يا اميرا بتتكلمى .. هأقولم يا رجلتنا
عشان ست الكل ماما من أول الشتا ما دخلت و هى بتقلى لنا كل يوم الصبح بطاطس عشان اخواتى البنانيت الحلوين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بيحبوها و بياكلوها .. و أخوكم بما انه الراعى الرسمى للمطبخ فغالبا أنا اللى بأقليها كل يوم
و فيه سبب تانى مهم جدااااا .. ان البطاطس وجبة سريعة و سهلة و بتشبع
فهتنفع الناس الغلابة من أمثال اخ نسيته الايام بيه اللى يا ولداه متنفض له ف البيت خاااااالص عشان خاطر انه الولد الوحيد [img:d0e6][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المهم المهم عشان منقعدش نرغى كتير
اليكم الطريقة :
الأول طبعا هتجيب بطاطس عشان محدش يستنصح و يجيب خضار تانى أرخص ( بمناسبة الرخص البطاطس دلوقتى ب 2 جنيه عشان محدش يضحك عليك و يديهالك بجنيه و نص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )
لو بتجيب البطاطس من سوق الخضار عادى فطبعا هتغسلها بشوية مية من الحنفية و مش لازم تحلفها عالمصحف لأنك كدا كدا هترمى القشرة أما لو بتشتريها من هايبر وان فكلها بقشرها من غير غسيل
هات طبقين كباااااااار يا عم محمود و سكينة متكونش حامية أوى عشان الايد متتعورش و قشر البطاطس بس أبوس ايدك متطيرش نص البطاطساية مع القشرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
حط البطاطس اللى تقشرها فى الطبق التانى و اللى بيكون مليان أساسا لغاية نصه كدا بماء و ملح (معلومه .. الملح عشان النكهة و زود أو نقص الملح حسب رغبتك )
لو هتعمل رقائق بطاطس ( شيبسى ) يبقى طبعا لازم يكون عندك اى ماكينة لعمل الرقائق سواء يدوية أو كهربية لأن مينفعش تتعمل بالسكينة .. الكلام طبعا مش ليكى يا منى لأن حضرتك فتاه الكترونية ممكن تقعدى تبحثى و تناقشى و تعملى فوتوشوب كمان للبطاطساية لغاية ما احنا ما يجيلنا شلل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أما لو عايز تعملها صوابع مش رقائق فهتقطع حبة البطاطس بالعرض لعدة طبقات و بعد كدا هتقطع كل طبقة تانى هتطلعلك الصوابع
يا ريت متقطعش صوابع البطاطس صغيرة عشان بتبقى ناشفة أوى و متقطعهاش كبيرة برضه عشان بيبقى دمها تقيل و شكلها مش و لا بد
خلى حجمها وسط .. معقول يعنى ، ، و ساعتها هتلاقيها مقرمشة من برة و طرية من جوا زى بتاعة ماكدونالد طبعا انتى وخدا بالك يا اميرا هه الكلام ليكى انتى بالذات
طبعا مننساش اننا نحط الصوابع أو الرقائق اللى نقطعها فى نفس الطبق اللى فيه الماء و الملح عشان تتشبع بنكهة الملح و يا ريت نقلبها فى الماء بايدينا عشان تتخلص من أكبر قدر من النشا اللى فيها .. اه يا اميره تمام ما هو اللى حضرتك بتشوفيه ده فوق الماء بيكون نشا مش صابون سائل زى ما حضرتك متخيلة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا الزيت بيكون دلوقتى بيسخن جوا الطاسة على نار متوسطة مش جامدة اوى عشان بتخللى البطاطس تستوى من برة بس و من جوا لأ .. كل شوية ارمى شوية نقط ماء كدا ف الزيت لغاية ما تلاقيه بيعمل تششش™`·.¸¸.·¤¦¤`··._.· ][ شكرا M.S.A جزيلا ][ `·.¸¸.·¤¦¤`··._.·`™ بصوت عالى اعرف انه كدا سخن
امسك صوابع البطاطس باديك و حاول تعصرها من الماء قدر الامكان عشان تستوى بسرعة عشان توفرى يا اختى الغاز
( الغاز دلوقتى بقى غالى و فيه أزمة فى الأنابيب بس متزعلوش .. عزاءنا الوحيد ان الغاز بتاعنا مبيروحش لحد غريب ده بيروح للصهاينة عشان كدا هنستحمل أزمة الغاز دى و مش مهم احنا .. المهم ان ست ليفنى تعرف تقلى بطاطس لزليفى و جلعاد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )
لو هتقلى يا محمود يا سعد رقائق مش صوابع فمعلش استحملنى حبتين لأنى هأقول لك هتحط فوق ترابيزة المطبخ فوطة نضيفة صغيرة و هتبدأ تحط الرقائق على نص الفوطة و تقلب النص التانى عليها عشان تنشفها .. تجفيف رقائق البطاطس قبل قليها بيخليها تتحمر بسرعة و بتبقى مقرمشة لأنك بتتخلص من جزء كبير من الماء و النشا اللى عليها
أخيرا متخليش البطاطس ف الزيت لغاية ما بيبقى لونها أحمر .. خليها بس تاخد اللون الدهبى المايل للغمقان
شد يا معلم البطاطس من الزيت بعد ما تستوى و حطها ف طبق عليه مناديل مطبخ أو ورق زبدة عشان يمتص الزيت الزيادة
شوية ملاحيظ كدا :
1 - بلاش يا دبورتعمل انت البطاطس لأنك مرهف المشاعر و مش هتقدر تشوف البطاطس منزوعة الثياب أما لو شفتها و هى بتتقلى ف الزيت فممكن طبعا تصاب بصدمة عصبية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بأهزر معاك يا اخى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 - لو لقيت ريحة الزيت متغيرة شوية ارمى فى طاسة الزيت نص قشرة ليمونة لامتصاص رائحة الزيت و بأقول قشرة ليمونة يعنى تكون معصورة
يااااااااااااااااااه كل ده موضوع .. بيتهيألى أطول موضوع عملته ف حياتى .. بس كله عشان خاطر عيون أحلى أعضاء فى احلى منتدا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يا مراحب بالرجالة يا ميت أهلا و سهلا
ازيكم يا دكترا واحشتونى والله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] و وحشتنى الحاجة أم فاروق و فرقتها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المهم ندخل ف الموضوع على طول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أنا النهاردة هأعيش معاكم فى دور الشيف محمد و جايبلكم أحلى طريقة لعمل رقائق و أصابع البطاطس المحمرة
اشمعنى البطاطس ؟؟ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] سامعك يا محمود يا سعد و انتى يا منى الله وانتى كمان يا اميرا بتتكلمى .. هأقولم يا رجلتنا
عشان ست الكل ماما من أول الشتا ما دخلت و هى بتقلى لنا كل يوم الصبح بطاطس عشان اخواتى البنانيت الحلوين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بيحبوها و بياكلوها .. و أخوكم بما انه الراعى الرسمى للمطبخ فغالبا أنا اللى بأقليها كل يوم
و فيه سبب تانى مهم جدااااا .. ان البطاطس وجبة سريعة و سهلة و بتشبع
فهتنفع الناس الغلابة من أمثال اخ نسيته الايام بيه اللى يا ولداه متنفض له ف البيت خاااااالص عشان خاطر انه الولد الوحيد [img:d0e6][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المهم المهم عشان منقعدش نرغى كتير
اليكم الطريقة :
الأول طبعا هتجيب بطاطس عشان محدش يستنصح و يجيب خضار تانى أرخص ( بمناسبة الرخص البطاطس دلوقتى ب 2 جنيه عشان محدش يضحك عليك و يديهالك بجنيه و نص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )
لو بتجيب البطاطس من سوق الخضار عادى فطبعا هتغسلها بشوية مية من الحنفية و مش لازم تحلفها عالمصحف لأنك كدا كدا هترمى القشرة أما لو بتشتريها من هايبر وان فكلها بقشرها من غير غسيل
هات طبقين كباااااااار يا عم محمود و سكينة متكونش حامية أوى عشان الايد متتعورش و قشر البطاطس بس أبوس ايدك متطيرش نص البطاطساية مع القشرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
حط البطاطس اللى تقشرها فى الطبق التانى و اللى بيكون مليان أساسا لغاية نصه كدا بماء و ملح (معلومه .. الملح عشان النكهة و زود أو نقص الملح حسب رغبتك )
لو هتعمل رقائق بطاطس ( شيبسى ) يبقى طبعا لازم يكون عندك اى ماكينة لعمل الرقائق سواء يدوية أو كهربية لأن مينفعش تتعمل بالسكينة .. الكلام طبعا مش ليكى يا منى لأن حضرتك فتاه الكترونية ممكن تقعدى تبحثى و تناقشى و تعملى فوتوشوب كمان للبطاطساية لغاية ما احنا ما يجيلنا شلل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أما لو عايز تعملها صوابع مش رقائق فهتقطع حبة البطاطس بالعرض لعدة طبقات و بعد كدا هتقطع كل طبقة تانى هتطلعلك الصوابع
يا ريت متقطعش صوابع البطاطس صغيرة عشان بتبقى ناشفة أوى و متقطعهاش كبيرة برضه عشان بيبقى دمها تقيل و شكلها مش و لا بد
خلى حجمها وسط .. معقول يعنى ، ، و ساعتها هتلاقيها مقرمشة من برة و طرية من جوا زى بتاعة ماكدونالد طبعا انتى وخدا بالك يا اميرا هه الكلام ليكى انتى بالذات
طبعا مننساش اننا نحط الصوابع أو الرقائق اللى نقطعها فى نفس الطبق اللى فيه الماء و الملح عشان تتشبع بنكهة الملح و يا ريت نقلبها فى الماء بايدينا عشان تتخلص من أكبر قدر من النشا اللى فيها .. اه يا اميره تمام ما هو اللى حضرتك بتشوفيه ده فوق الماء بيكون نشا مش صابون سائل زى ما حضرتك متخيلة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا الزيت بيكون دلوقتى بيسخن جوا الطاسة على نار متوسطة مش جامدة اوى عشان بتخللى البطاطس تستوى من برة بس و من جوا لأ .. كل شوية ارمى شوية نقط ماء كدا ف الزيت لغاية ما تلاقيه بيعمل تششش™`·.¸¸.·¤¦¤`··._.· ][ شكرا M.S.A جزيلا ][ `·.¸¸.·¤¦¤`··._.·`™ بصوت عالى اعرف انه كدا سخن
امسك صوابع البطاطس باديك و حاول تعصرها من الماء قدر الامكان عشان تستوى بسرعة عشان توفرى يا اختى الغاز
( الغاز دلوقتى بقى غالى و فيه أزمة فى الأنابيب بس متزعلوش .. عزاءنا الوحيد ان الغاز بتاعنا مبيروحش لحد غريب ده بيروح للصهاينة عشان كدا هنستحمل أزمة الغاز دى و مش مهم احنا .. المهم ان ست ليفنى تعرف تقلى بطاطس لزليفى و جلعاد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )
لو هتقلى يا محمود يا سعد رقائق مش صوابع فمعلش استحملنى حبتين لأنى هأقول لك هتحط فوق ترابيزة المطبخ فوطة نضيفة صغيرة و هتبدأ تحط الرقائق على نص الفوطة و تقلب النص التانى عليها عشان تنشفها .. تجفيف رقائق البطاطس قبل قليها بيخليها تتحمر بسرعة و بتبقى مقرمشة لأنك بتتخلص من جزء كبير من الماء و النشا اللى عليها
أخيرا متخليش البطاطس ف الزيت لغاية ما بيبقى لونها أحمر .. خليها بس تاخد اللون الدهبى المايل للغمقان
شد يا معلم البطاطس من الزيت بعد ما تستوى و حطها ف طبق عليه مناديل مطبخ أو ورق زبدة عشان يمتص الزيت الزيادة
و بالهنا و الشفا
[img:d0e6][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] شوية ملاحيظ كدا :
1 - بلاش يا دبورتعمل انت البطاطس لأنك مرهف المشاعر و مش هتقدر تشوف البطاطس منزوعة الثياب أما لو شفتها و هى بتتقلى ف الزيت فممكن طبعا تصاب بصدمة عصبية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بأهزر معاك يا اخى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 - لو لقيت ريحة الزيت متغيرة شوية ارمى فى طاسة الزيت نص قشرة ليمونة لامتصاص رائحة الزيت و بأقول قشرة ليمونة يعنى تكون معصورة
يااااااااااااااااااه كل ده موضوع .. بيتهيألى أطول موضوع عملته ف حياتى .. بس كله عشان خاطر عيون أحلى أعضاء فى احلى منتدا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]