القرنفل من الحاجات اللى احنا كلنا عارفينها وبنستخدمها فى البيت (واللى بيعرف يطبخ بجد أكيد عارف جمال القرنفل)
القرنفل ده عباره عن زهره بس لسه ما تفتحتش(ليييييييه؟)عشان لو سيبناها تتفتح الزيوت الطياره(volatile oils) اللى فيها هتطيررررررررر
كل شجره قرنفل تقريبا كده بناخد منها من 3 ل4 كيلو لمده 70سنه
botanical origin(الاسم العلمى)
(Eugenia aromatica_family :myrataceae)
Active constituents(المواد الفعاله)
1_volatile oils15to 20%containing(80%euginol&3%acetyleugenol)
2_gallotannic acid
3_caryophyllin
وبعد الكلام اللى ملوش لزمه اللى بالعنجليزى ده نعرف بقى استخدامه
uses
1_يستخدم فى البهارات والتوابل (طعمه سبايسى جدا )
2_carminative &antispasmodic
_طارد للغازات ومضاد للتقلصات
3_locally as toothache remedy for exposed nerves
_مسكن موضعى لالام الاسنان
4_الجديد بقى بيستخدموا القرنفل فى صناعه الفانيليا بعد معالجه كيميائيه
5_مضاد للفطريات وبعض الميكروبات
بس خدوا بالكوا القرنفل زيه زى أى حاجه فى الدنيا أكيد بيتغش (نعرف ازاااااااااى؟)
1_انك تاخد اجزاء تانيه من النبات غير البراعم
2_Exhausted cloveالقرتفل المستعمل !!!!!!!!
وده عشان شكل القرنفل مش بيتغير قوى بعد الاستعمال
بس على مين؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!احنا نعرفه بسهوله
1_لونه اغمق
2_منكمش شويه
3_لو سيبناه فى كوب ماء هيطفو وهو المفروض ينزل لتحت